At bage uden bagepapir

Jeg er ved at eksperimentere mig i gennem forskellige erstatninger for bagepapir, når jeg bager brød og boller. Faktisk har jeg helt udfaset det. (Sammen med stanniol og fryseposer).

Solsikkekerner har jeg prøvet. Det fungerer fint og smager lækkert. Mel kan også bruges, men er ikke super optimalt. Brødet klistre sommetider lidt fast alligevel og melet er lidt kedeligt at få i munden, når man skal nyde det lækre nybagte brød. Til gengæld synes jeg det er ok at bruge i hæveformen, hvilket efterlader et tyndt lag på oversiden af brødet, når det bliver bagt.

I øjeblikket er havregryn favoritten. Det er lidt fancy med gryn på undersiden af bollerne, især de grovhvalsede gryn, synes jeg.
Alle de gryn der ligger tilbage på bagepladen efterfølgende er let ristede, og dem har teenageren foreslået kan indgå i vores hjemmelavede müsli med rosiner, kerner, kokosmel og hvad der ellers er af müsliegnede ingredienser i køkkenskabene. Det samme gælder i øvrigt når jeg bruger solsikkekerner.
Jeg mangler at prøve med sesamfrø, nogen der har erfaring med det? Eller har andre gode fif?

Ud over diverse former for bunddrys bruger jeg også sommetider en muffins-bageplade. Muffinsboller er et sikkert hit hos ungerne!
Jeg pensler formene med olie, men synes ofte bollerne er lidt svære at få fri alligevel. Ungernes entusiasme gør dog at jeg gerne tager kampen… Husk at bruge plastik- eller træredskaber hvis du kaster dig ud i samme øvelse, så du ikke ridser formen.

Bage uden bagepapir
Gryn som erstatning for bagepapir

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.