TIRSDAGSTIPS! Hjemmelavede opvasketabs

Lav dine egne opvasketabs til opvaskemaskinen.

Hvad enten dit ærinde er at passe på miljøet, undgå kemi eller bare at spare penge, så kan du faktisk opfylde det hele ved selv at lave dine opvasketabs. Og så er det ovenikøbt nemt!
Du behøver kun 3 ingredienser til at lave dem, det tager få minutter og du har måske allerede ingredienserne i huset. Hvis ikke, så er det noget du også kan bruge til andet rengøring, så der er intet spildt i at købe det.
Jeg har søgt nettet tyndt efter opskrifter. De fleste er fra USA og der bliver ofte brugt nogle forskellige ingredienser som vi ikke bruger herhjemme, og derudover finder jeg en del af opskrifterne noget besværlige. Ligesom at jeg foretrækker ukomplicerede madopskrifter, så skal rengøring -og opvask, heller ikke være avanceret! Men nu var jeg et par gange faldet over en fremgangsmåde der var simpel, og som brugte almindelige ingredienser der også kan indgå andre steder i husholdningen, og da jeg havde tingene i forvejen, så det var jo bare at kaste sig ud i det.

Opskriften lyder på: 1 dl. natron, 1/4 dl. citronsyre og 1 spiseskefuld opvaskemiddel.

Det hele blandes godt sammen og puttes i isterningebakken. Det hæver ret meget op, men det stopper efter et stykke tid. Jeg skraber det der hæver over kanten af, og putter ned i de tomme huller.

Hjemmelavede opvasketabs
Hjemmelavede opvasketabs. Jeg havde ingredienserne i forvejen, isterningebakken måtte jeg i den lokale genbrugsbutik og købe.

Når det hele er blandet sammen, er det egentligt meningen at det skal fyldes i en isterningebakke af silicone. Her er det så at jeg ikke er helt med endnu… Jeg køber aldrig  helst ikke noget nyt, og da jeg som det eneste manglede en isterningebakke, måtte jeg forbi den lokale genbrugsbutik. De havde kun en i hård plast, så det er den jeg bruger nu og det fungerer ikke 100 % optimalt. Om det er fordi jeg ikke venter længe nok (jeg har læst en anbefaling på 4 timer), eller fordi formen skal være blød for ikke at ødelægge tabsene, har jeg ikke helt fundet ud af endnu -det følger jeg op på senere… Hver anden gang lykkes det, og hveranden gang knækker og smuldrer de. Det er dog ikke noget problem, jeg hælder det bare på et glas med skruelåg (af hensyn til fugt) og doserer med en ske i stedet for.

Hjemmelavede opvasketabs
Hjemmelavede opvasketabs in progress

 

 

Hjemmelavede opvasketabs
Hjemmelavede opvasketabs

Det var med stor spænding, og en smule skepsis, at jeg sad klar foran maskinelågen første gang den vaskede med de nyproducerede tabs. Jeg må indrømme at jeg klappede i mine små husmoderhænder da jeg så hvor rent det blev, både service, glas og selve maskinen skinnede! Det var flottere end med de normale købe-tabs, selv glasene var som nye!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.